Home » Blog » Zoekmachine optimalisatie » Website laten indexeren door Google

Alleen als je website geïndexeerd is door Google, kunnen potentiële klanten je vinden. Hier lees je … hoe je website laten indexeren door Google?

Zoekmachine optimalisatie is een vak. Als het heel eenvoudig zou zijn dan zou iedereen het doen. Er zijn vele factoren die maken of je goed vindbaar bent. Maak gebruik van onze professionele SEO specialisten om beter vindbaar te worden.

Na het lezen van dit artikel weet jij exact hoe jij je website kunt laten indexeren door Google.

Jouw website is cruciaal voor het genereren van leads. Wil jij weten hoe jij leads en dus geld kunt verdienen met je website?

Natuurlijk wil ik een website, die geld oplevert voor mijn bedrijf en SCHRIJF me in voor de GRATIS training.

Google Search Console

Eén van de beste methodes om je website te laten indexeren door Google is met Google Search Console.

Mocht je Google Search Console nog niet kennen. Google Search Console is de gratis tool van Google om jouw vindbaarheid in Google mee te managen.

Met Google Search Console kun je onder andere:

  • Nieuwe pagina’s/blogs aanmelden om te laten indexeren
  • Bestaande pagina’s en blogs aanmelden om opnieuw te laten indexeren
  • Controleren of bepaalde pagina’s/blogs zijn geïndexeerd
  • Zien op welke zoekwoorden je hoeveel vertoningen en clicks krijgt
  • Zien hoe hoog je op welke zoekwoorden ranked
  • Testen of bepaalde pagina’s/blogs zijn geïndexeerd
  •  👉 Jouw sitemap aanmelden

Je ziet Google Search Console gebruik je voor meer functionaliteiten dan je website te laten indexeren door Google. Het gebruik van Google Search Console is een MUST voor je bedrijf.

Met de laatste optie “Je sitemap aanmelden”, meldt jij je website aan bij Google om te laten indexeren, zie onderstaand plaatje.

EN …

Geef je Google de informatie (links naar pagina’s, blogs enz.) om je website gemakkelijk te indexeren. En dat wil je.

Sitemap toevoegen Google Search Console

Let op!

Google het signaal geven om je website te laten indexeren is één.

Controleren of dit ook werkelijk gebeurd is, is twee.

Middels de optie: Indexeren / Pagina’s / Gegevens bekijken van geïndexeerde pagina’s, kun je zien welke pagina’s/blogs geïndexeerd zijn, zie onder.

Indexatie pagina controleren in Google Search Console

Je kunt deze pagina’s controleren met je sitemap. Zijn bepaalde pagina’s niet geïndexeerd, meld deze dan nogmaals aan via: URL Inspectie / Indexering aanvragen zien onder.

Indexering pagina aanvragen Google Search Console

Controleer na enkele dagen of de pagina nu geïndexeerd is. If not, dan is het uitzoeken waarom niet en aanpassingen doen.

Heb je hulp nodig bij het laten indexeren, set-up van een sitemap of het gebruik van Google Search Console, neem contact op.

Andere optie, minder mooi

Een andere optie om je website aan te melden, die echt wel minder mooi, handig is, is via onderstaande optie van Google.

Voeg je website toe

De optie is minder handig, want je mist het overzicht. Wat is wel/niet geïndexeerd en vervolgens hoe ranked je website zoals je wel met Google Seach Console kunt doen.

Versnellen

Jouw online aanwezigheid is super belangrijk om te groeien met je bedrijf. Om leads te krijgen en dus te groeien in omzet dien je continue te werken aan je online succes.

Dit geldt ook voor je website. Jouw website dient een waardevolle asset te zijn die de groei van je bedrijf ondersteunt. Wekelijks dien je nieuwe potentiële klanten te krijgen via je website.

EVEReONE is gespecialiseerd in het maken en optimaliseren van websites die geld opleveren.

Lees ook vindbaarheid Google testen.

We helpen je graag met het aantrekken van nieuwe klanten naar je website. Neem contact op, als jij wilt groeien.

Raymond Werner

Oprichter, Groei manager

Mensen blij maken. Doelen bereiken. Puzzelen met onuitputtelijk doorzettingsvermogen, totdat de oplossing er is. Daar wordt hij blij van.

Met 18 jaar ervaring in de online wereld weet hij aardig de weg. Raymond is gespecialiseerd in online strategie, (local) seo, online adverteren en delivery.