Home » Blog » Zoekmachine optimalisatie » Hoe hoog scoort mijn website in Google?

Hoog scoren in Google levert je klanten op. Hoe kun je zien hoe hoog je website scoort in Google! Dat leggen we je hier uit.

Zoekmachine optimalisatie is een vak. Als het heel eenvoudig zou zijn dan zou iedereen het doen. Er zijn vele factoren die maken of je goed vindbaar bent. Maak gebruik van onze professionele SEO specialisten om beter vindbaar te worden.

Na het lezen van dit artikel weet jij exact hoe jij kunt controleren hoe hoog je website scoort in Google.

Jouw website is cruciaal voor het genereren van leads. Wil jij weten hoe jij leads en dus geld kunt verdienen met je website?

Natuurlijk wil ik een website, die geld oplevert voor mijn bedrijf en SCHRIJF me in voor de GRATIS training.

Google Search Console

Eén van de beste methodes om te testen hoe hoog je website scoort in Google te is met Google Search Console.

Mocht je Google Search Console nog niet kennen. Google Search Console is de gratis tool van Google om jouw vindbaarheid in Google mee te managen.

Met Google Search Console kun je onder andere:

  • Nieuwe pagina’s/blogs aanmelden om te laten indexeren
  • Bestaande pagina’s en blogs aanmelden om opnieuw te laten indexeren
  • Controleren of bepaalde pagina’s/blogs zijn geïndexeerd
  • Zien op welke zoekwoorden je hoeveel vertoningen en clicks krijgt
  • Zien hoe hoog je op welke zoekwoorden ranked
  • Testen of bepaalde pagina’s/blogs zijn geïndexeerd
  • Jouw sitemap aanmelden

Bij het beoordelen van de gegevens is het belangrijk dat je kijkt naar de trend. Google is een algoritme met vele variabelen die maken of je wel of niet goed vindbaar bent.

Zoekresultaten

Middels het overzicht zoekresultaten kun je zien op welke zoekwoorden je wordt vertoond, kliks krijgt en op welke positie je (ongeveer) staat.

Je kunt tevens per pagina zien hoe vaak deze vertoond wordt, clicks krijgt en hoe hoog ranked. Door de pagina te selecteren (=query aan te passen) zie je ook op welke zoekwoorden de pagina ranked.

Zoekresultaten in Google Search Console

Google search

Natuurlijk is het testen van je zoekopdracht in Google zelf een goede optie. Dit is een handmatige controle dus voor enkel zoekopdrachten te doen, maar voor vele niet.

Tip: focus niet op de vindbaarheid van één specifiek zoekwoord, maar probeer breed te ranken op voor jouw doelgroep relevante zoekwoorden.

Om de vindbaarheid te testen volg onderstaande stappen:

  • Open een incognito venster in je browser om zoveel mogelijk een schone zoekopdracht te doen, dus zonder je cache en historie van zoekopdrachten
  • Ga naar google.nl
  • Tik je zoekwoord in en kijk waar jij ranked.

SEO tools

Er zijn verschillende (betaalde) SEO-tools die een “site explorer” hebben, zoals AHREFS.

Met een site explorer bevraag je de AHREFS database om te rapporteren over op welke zoekwoorden een website ranked en bezoekers krijgt. AHREFS haalt zijn informatie weer uit Google.

Onze SEO-specialisten kunnen je met een site-audit helpen. 

Versnellen

Jouw online aanwezigheid is super belangrijk om te groeien met je bedrijf. Om leads te krijgen en dus te groeien in omzet dien je continue te werken aan je online succes.

Dit geldt ook voor je website. Jouw website dient een waardevolle asset te zijn die de groei van je bedrijf ondersteunt. Wekelijks dien je nieuwe potentiële klanten te krijgen via je website.

EVEReONE is gespecialiseerd in het maken en optimaliseren van websites die geld opleveren.

Lees ook Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

We helpen je graag met het aantrekken van nieuwe klanten naar je website. Neem contact op, als jij wilt groeien.

Raymond Werner

Oprichter, Groei manager

Mensen blij maken. Doelen bereiken. Puzzelen met onuitputtelijk doorzettingsvermogen, totdat de oplossing er is. Daar wordt hij blij van.

Met 18 jaar ervaring in de online wereld weet hij aardig de weg. Raymond is gespecialiseerd in online strategie, (local) seo, online adverteren en delivery.