Home » Blog » Social media » Hoe vaak posten op social media als bedrijf

Social media is een krachtig middel om je bedrijf te promoten. Maar, hoe vaak posten op social media als bedrijf? In dit blogartikel geven we je de belangrijkste tips!

Wil jij groeien op social media, maar heb jij geen tijd om consequent waardevolle content te plaatsen? Laat ons je helpen en besteed je social media uit aan EVEReONE!

Hoe vaak moet je als bedrijf iets posten?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van je doelstellingen, platform en het soort bedrijf dat je hebt. Op de meeste platforms is 2 tot 3 keer per week een bericht plaatsen genoeg. In sommige niches of platforms is het echter normaal om elke dag zelfs 2 berichten per dag te plaatsen.

Hoe dan ook is het erg belangrijk om regelmatig te blijven posten. Experimenteer wat voor jouw bedrijf het beste werkt en heb je eenmaal de juiste frequentie gevonden, hou je daar dan aan. Regelmaat is key.

Tip: Neem een concurrerende partij die het goed doet op social media als voorbeeld. Hoe vaak posten zij? Vergelijk met andere concurrenten en experimenteer er zelf mee!

Tip: Post je op drukke dagen zoals vrijdag en zaterdag? Plaats eventueel een extra post zodat je niet verdwijnt tussen de hoeveelheid andere berichten.  

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over social media of wil je passend advies, neem dan contact op.

Lees ook ‘Hoeveel kost social media uitbesteden?‘ en ‘Welke social media voor bedrijven?’

Mara Hulspas

Groei Manager

Als voormalig professioneel danseres brengt Groei Manager Mara haar creativiteit en passie voor expressie samen in het creëren van online content. Met haar ondernemende geest, liefde voor storytelling en oog voor esthetiek, streeft ze ernaar om een betekenisvolle rol te kunnen spelen in het ondersteunen van de klant zijn behoeften.