Home » Blog » Social media » Hoe belangrijk is social media voor een bedrijf

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar hoe belangrijk is het eigenlijk voor een bedrijf? In dit blogartikel gaan we in op de vraag ‘hoe belangrijk is social media voor een bedrijf’ en leggen we je alles precies uit!

Wil jij groeien op social media, maar heb jij geen tijd om consequent waardevolle content te plaatsen? Laat ons je helpen en besteed je social media uit aan EVEReONE!

Is social media belangrijk voor jouw bedrijf?

Om te bepalen of het gebruik van social media belangrijk is voor jouw bedrijf moet je je afvragen: Waar sta ik? Wat zijn mijn doelen? En kan social media mijn bedrijf daarmee helpen? 

Social media verhoogt je omzet, versterkt de relatie met je klant, verhoogt je online aanwezigheid en dit allemaal tegen lage kosten! Als je als bedrijf op zoek bent naar groei, is het actief zijn op social media dus erg belangrijk.

Verhoogt je online aanwezigheid

Het gebruik van social media is de perfecte manier om je online aanwezigheid te vergroten. Door actief te zijn op social media kun je een groot publiek bereiken en je merk onder de aandacht brengen. Het is dan ook een handige en effectieve manier om je naamsbekendheid te vergroten.

Versterkt de relatie met je klanten

Social media geeft je de mogelijkheid om de relatie met je klanten te versterken. Door interactie te hebben met je klanten via social media kan je de klanttevredenheid en loyaliteit vergroten. Het is een goede manier om feedback te krijgen en op deze manier je product of dienst te verbeteren.

Lage marketingkosten

In vergelijking met traditionele marketingmethoden zoals tv-reclame, radio en billboards, zijn de kosten voor social media marketing veel lager. Het beheren van de accounts kosten alleen manuren en de betaalde advertenties zijn relatief goedkoper dan offline marketing campagnes. 

Verhoogt je omzet

Social media kan ook leiden tot een verhoging van je omzet. Door actief te zijn op social media en hierbij bijvoorbeeld kortingscodes of aanbiedingen te delen, kan je klanten overhalen tot aankoop. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om te adverteren via je sociale mediakanalen waar flink wat te winnen valt. Social media kan zo bijdragen aan het verhogen van je conversieratio.

Conclusie

Social media is voor bedrijven erg belangrijk. Het vergroot je online aanwezigheid, versterkt de relatie met je klanten, heeft relatief lage kosten en kan leiden tot een verhoging van je omzet. Het is dan ook van groot belang dat bedrijven actief zijn op social media en hier de voordelen van inzien. 

Wil jij ook je bedrijf naar een hoger niveau tillen? Neem dan contact op.

Lees ook ‘Voordelen van sociale media marketing voor bedrijven’ en ‘Waarom is social media belangrijk voor je bedrijf?‘ 

Mara Hulspas

Groei Manager

Als voormalig professioneel danseres brengt Groei Manager Mara haar creativiteit en passie voor expressie samen in het creëren van online content. Met haar ondernemende geest, liefde voor storytelling en oog voor esthetiek, streeft ze ernaar om een betekenisvolle rol te kunnen spelen in het ondersteunen van de klant zijn behoeften.