Home » Blog » instagram marketing » welk tijdstip instagram posten

Welk tijdstip Instagram posten? Het is een vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze een Instagram-account beheren.

Het juiste tijdstip kiezen om een bericht te plaatsen is belangrijk om je doelgroep te bereiken en betrokkenheid te genereren.

In dit artikel geven we enkele algemene richtlijnen en tips om te bepalen welke tijden het beste werken voor jouw bedrijf. 

Hoe laat posten op Instagram?

Het ideale tijdstip om een Instagram-post te plaatsen is afhankelijk van je doelgroep en het type inhoud dat je deelt. Over het algemeen zou je deze richtlijnen kunnen aanhouden:

  • Weekdagen: tussen 11:00 uur en 13:00 uur en tussen 18:00 uur en 20:00 uur.
  • Weekend: tussen 10:00 uur en 14:00 uur en tussen 16:00 uur en 20:00 uur.

Over het algemeen is het echter het beste om goed uit te zoeken wanneer je volgers online en actief zijn, zodat je post de grootst mogelijke betrokkenheid kan krijgen. Hieronder geven we drie tips om dat te doen.

3 Tips om uit te zoeken welke tijdstip voor jou werkt:

  1. Experimenteer: Probeer verschillende tijden uit en kijk welke tijden de meeste betrokkenheid genereren. Dit zal je helpen te ontdekken welk tijdstip het beste werkt voor jouw specifieke doelgroep en type inhoud.
  2. Gebruik de inzichten van Instagram: Als je een Instagram-bedrijfsaccount hebt, kun je de “Insights” -functie gebruiken om te zien wanneer je volgers het meest actief zijn. Gebruik deze informatie om te bepalen wanneer je moet posten. Houd er ook rekening mee dat je het regelmatig in de gaten moet houden. Bij het starten van een nieuw account is er nog niet genoeg data verzameld om een goede inschatting te geven.
  3. Vermijd de hele vroege ochtend en late avonden: De meeste mensen slapen vroeg in de ochtend en laat op de avond, dus het is niet de beste tijd om berichten te plaatsen. Gebruik je gezond verstand en probeer je in te leven in je doelgroep om te experimenteren met verschillende tijden.

     

Lees ook ‘Eerste Instagram post bedrijf‘ en ‘Meer volgers op Instagram bedrijf’.

Mara Hulspas
Groei Manager
Als voormalig professioneel danseres brengt Groei Manager Mara haar creativiteit en passie voor expressie samen in het creëren van online content. Met haar ondernemende geest, liefde voor storytelling en oog voor esthetiek, streeft ze ernaar om een betekenisvolle rol te kunnen spelen in het ondersteunen van de klant zijn behoeften.