Home » Blog » instagram marketing » meer volgers op instagram bedrijf

Wil jij als bedrijf meer zichtbaarheid krijgen, betrokkenheid vergroten en nieuwe doelgroepen bereiken op Instagram?

Dan ben je bij EVEReONE aan het juiste adres.

In dit artikel delen wij 14 praktische tips om het aantal volgers op jouw Instagram account te vergroten en succes te behalen op de lange termijn.

Lees snel verder voor “Meer volgers op Instagram bedrijf”.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram als bedrijf?

We willen het allemaal, meer volgers.

Natuurlijk gaat het zeker niet alleen om meer volgers te krijgen om succes te behalen op Instagram, maar het is natuurlijk wel fijn; want …

hoe meer (kwalitatieve) volgers je hebt, hoe groter je bereik kan zijn.

Hieronder een lijst van 14 tips om het aantal volgers op te krikken!

 1. Plaats regelmatig authentieke content – Door consistent authentieke content van hoge kwaliteit te delen kun je volgers aantrekken en huidige volgers betrokken houden.
 2. Gebruik relevante hashtags & keywords voor meer zichtbaarheid – Door relevante hashtags en keywords te gebruiken, kun je zichtbaarheid vergroten en nieuwe volgers aantrekken die geïnteresseerd zijn in jouw niche.
 3. Ga de interactie aan met volgers en andere gebruikers in jouw niche – Door in gesprek te gaan, bouw je relaties op en trek je nieuwe volgers aan. Doe dit door te liken, te reageren op berichten en andere pagina’s te volgen.
 4. Optimaliseer posttijden – Post op de beste tijden om betrokkenheid te vergroten en meer volgers aan te trekken.
 5. Organiseer Instagram-wedstrijden of weggeefacties – Wedstrijden of weggeefacties kunnen betrokkenheid vergroten en nieuwe volgers aantrekken. Let op: blijf altijd binnen de richtlijnen van het platform. Win-acties middels Facebook/Instagram advertenties mag NIET. Bepaal tevens vooraf of je met wedstrijden en weggeefactie wel je ideale doelgroep gaat bereiken.
 6. Werk samen met invloedrijke personen/pagina’s – Samenwerken met anderen kan helpen om nieuwe doelgroepen te bereiken en meer volgers te krijgen.
 7. Zorg dat je Instagram-profiel er netjes en duidelijk uit ziet – Door je profiel te optimaliseren, kunnen gebruikers snel begrijpen wie je bent en wat je doet.
 8. Maak gebruik van door gebruikers gegenereerde content – Het delen van door gebruikers gegenereerde content in bijvoorbeeld Stories kan het engagement verhogen en laten zien dat je de bijdragen van je volgers waardeert.
 9. Host Instagram Live-sessies – Live-sessies kunnen je helpen om in real-time contact te maken met je volgers en sterkere relaties met hen op te bouwen.
 10. Gebruik Instagram Stories – Het gebruik van Instagram Stories kan de zichtbaarheid en het engagement verhogen door het delen van achter de schermen content, polls en Q&A’s.
 11. Gebruik Instagram Reels Challenges – Deelnemen aan of het organiseren van Instagram Reels Challenges kan de zichtbaarheid vergroten omdat de challenges vaak trending zijn. 
 12. Maak gebruik van Instagram-advertenties met targeting – Adverteren op Instagram met targeting kan je helpen om jouw specifieke doelgroep te bereiken en je kansen op het verkrijgen van nieuwe volgers te vergroten. 
 13. Deel reviews – Het delen van gebruikers testimonials op Instagram kan het vertrouwen en social-proof opbouwen, wat mensen sneller kan overtuigen jou te volgen. 
 14. Promoot je content en Instagram kanaal op andere sociale media platformen – Promoten van je Instagram content op andere sociale media platformen kan helpen om een breder publiek te bereiken en meer volgers te krijgen.

Tot slot

Het is belangrijk om te onthouden dat geduld en doorzettingsvermogen de sleutel is tot succes bij het krijgen van meer volgers op Instagram.

Hoewel de bovenstaande tips kunnen helpen, moet je realistisch zijn over de tijd en moeite die nodig zijn om je doelen te bereiken.

Blijf experimenteren en bepaal wat werkt voor jouw merk en doelgroep. Blijf consistent en focus op het leveren van waardevolle inhoud voor je doelgroep, en uiteindelijk zul je succes behalen.

Lees ook ‘Welk tijdstip Instagram posten’, “Zo maak je de mooiste iconen voor Instagram hoogtepunten

Mara Hulspas
Groei Manager
Als voormalig professioneel danseres brengt Groei Manager Mara haar creativiteit en passie voor expressie samen in het creëren van online content. Met haar ondernemende geest, liefde voor storytelling en oog voor esthetiek, streeft ze ernaar om een betekenisvolle rol te kunnen spelen in het ondersteunen van de klant zijn behoeften.