Home » Blog » Google bedrijfspagina » Google Mijn Bedrijf review link

De Google Mijn Bedrijf review link moet je altijd bij de hand hebben. Hier vind je de link en zo maak je hem toegankelijk voor je klant.

De reviews op Google Mijn Bedrijf zijn CRUCIAAL tijdens het koopproces van een potentiële klant. Aan de hand van jouw reviews nemen potentiële klanten het besluit om wel/niet contact met je op te nemen.

Tevens zijn het aantal reviews, de hoogte van de ranking een bepalende factor voor hoe hoog jij met Google Mijn Bedrijf komt te staan. Hoe hoger je staat, hoe meer clicks, hoer meer klanten.

Reden genoeg om de review link direct beschikbaar te hebben voor je klanten.

Ga naar het complete overzicht voor Google Mijn Bedrijf om het maximale (= nieuwe klanten) uit je Google Mijn Bedrijf te halen.

Hieronder lees je hoe je de link naar je reviews kunt vinden en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Waar vind je de link

Via onderstaande stappen kom je bij de link voor je reviews.

 1. Start Chrome
 2. Log in met je Google account waarmee jij je Google Mijn Bedrijf beheert
 3. Ga naar reviews, zie onderstaand plaatje
  Reviews
 4. Ga naar meer reviews ontvangen, zie onderstaand plaatje
  Meer reviews ontvangen
 5. Nu zie je link voor je reviews. Je kunt deze kopieren.
  Link Google Mijn Bedrijf reviews

Top! Je hebt nu in ieder geval de link te pakken.

Hoe de review link het beste te gebruiken

Je doel is om frequent, dus met regelmaat, nieuwe reviews met een goede ranking ontvangen. Let op: 4 sterren is ook goed. Alleen maar 5 sterren komt niet geloofwaardig over.

Hieronder vind je een aantal ideeën hoe je dat het beste kunt doen. Natuurlijk heb je voor allemaal de review link nodig. Let op: men kan, helaas, alleen een review achter laten als men ingelogd is met een Google account. Dit kan voor bezwaren zorgen, maar laat je niet afremmen, want reviews is het goud voor je business.

Hoe meer reviews krijgen:

 1. Bouw de link in je geautomatiseerde koopproces in. Dus als iemand wat gekocht heeft en het product/dienst heeft gebruikt, stuur je geautomatiseerd de link naar de klant. Let op: volg minimaal één keer op als iemand niet heeft gereageerd.
 2. Maak gratis een QR-code van jouw review link en druk deze met een leuk design af op papier of een sticker. Nu kun je de klant als die er nog is vragen de QR-code te scannen en een review achter te laten.
 3. Maak een gratis account aan op Bitly en creëer jouw eigen leesbare, verkorte link. Je kunt namelijk zelf een custom deel invullen, bijvoorbeeld “bedrijf-review-link”, zie onder
  Leesbare, verkorte review linkJe kunt hier overigens tevens een QR-code maken van de link 
 4. Vraag iemand om “later” bij thuiskomst een review achter te laten. Hier zijn we geen fan van, want mensen vergeten dit/doen dit niet allemaal.

Nu heb je genoeg munitie om te groeien in het aantal reviews en dus klanten.

Jouw website is cruciaal voor het genereren van leads. Wil jij weten hoe jij leads en dus geld kunt verdienen met je website?

Natuurlijk wil ik een website, die geld oplevert voor mijn bedrijf en SCHRIJF me in voor de GRATIS training.

Lokale klanten werven

Het goed inrichten van je Google Mijn Bedrijf profiel is één van de dingen die je moet doen om lokaal gevonden te worden door jouw ideale, potentiële lokale klanten.

Als je lokale klanten hebt, is lokale online marketing een MUST voor de continuïteit en groei van je bedrijf.

Lokaal zichtbaar worden is een samenspel tussen Google Mijn Bedrijf, een website die geoptimaliseerd is voor lokale zoekopdrachten, social media met de juiste lokale insteek en mogelijk lokale advertenties.

Maak je geen gebruik van dit samenspel, dan laat je klanten liggen.

Als je wilt versnellen met de groei van jouw bedrijf door meer nieuwe lokale klanten, neem dan contact op. We zijn gespecialiseerd groei via lokale vindbaarheid.

Lees indien van toepassing bedrijf niet zichtbaar op Google Maps of bekijk het totaal overzicht van categorieën van Google Mijn Bedrijf.

Raymond Werner

Oprichter, Groei manager

Mensen blij maken. Doelen bereiken. Puzzelen met onuitputtelijk doorzettingsvermogen, totdat de oplossing er is. Daar wordt hij blij van.

Met 18 jaar ervaring in de online wereld weet hij aardig de weg. Raymond is gespecialiseerd in online strategie, (local) seo, online adverteren en delivery.