Home » Blog » Google bedrijfspagina » Google Mijn Bedrijf Logo Formaat

Wil je je bedrijf online laten opvallen? Dan heb je Google Mijn Bedrijf nodig. Een essentieel onderdeel van je profiel is je bedrijfslogo. Maar hoe groot moet dat logo zijn? In dit artikel leer je alles over het juiste formaat voor je Google Mijn Bedrijf logo formaat.

Haal het maximale uit je Google Mijn Bedrijf via dit totaaloverzicht.

Schrijf je in voor de GRATIS webinar “Hoe krijg ik meer klanten door mijn online kanalen te optimaliseren?”.

Waarom is je logo belangrijk?

Je logo is je visitekaartje. Het toont klanten in één oogopslag wie je bent en wat je doet. Een goed logo geeft je bedrijf een professioneel imago.

Hoe upload ik mijn logo?

Om je bedrijfslogo te uploaden naar Google Mijn Bedrijf, volg je dezelfde stappen als bij het uploaden van een omslagfoto, maar selecteer je in plaats daarvan het ‘Logo’ vakje.

 1. Ga naar je Bedrijfsprofiel. 
 2. Om een logo toe te voegen:
   – Met Google Zoeken, selecteer ‘Foto toevoegen’ > ‘logo’.
   – Met Google Maps, selecteer ‘Profiel bewerken’ > ‘logo’.
 3. Kies en voeg je foto toe.

  Het formaat van je logo

  Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten als je je logo maakt voor Google Mijn Bedrijf:

  Richtlijnen voor de grootte van het logo op Google Mijn Bedrijf: 

  • Een vierkant formaat met hoge resolutie is het beste.
  • Grootte: Kies een bestandsgrootte tussen de 10 KB en 5 MB
  • Minimale resolutie: 250 x 250 pixels 
  • Voorkeur: 720 x 720 pixels

  Google Mijn Bedrijf gebruikt een vierkant formaat voor logo’s. Als je logo niet vierkant is, kun je het beste ruimte toevoegen aan de zijkanten of boven en onder. Zo wordt je logo vierkant en blijft het er goed uitzien.

  Versnellen

  Jouw Google mijn Bedrijf is CRUCIAAL om vindbaar te zijn en te overtuigen als iemand zoekt op jouw bedrijfsnaam of lokaal naar jouw type bedrijf, product of dienst.

  Google Mijn bedrijf is wel slechts één van de onderdelen om te groeien in meer lokale klanten.

  Wil je het maximale uit je Google Businessprofiel halen en/of je overige online kanalen echt waarde laten opleveren?

  Neem dat contact op via onderstaande knop.

  Mara Hulspas
  Groei Manager
  Als voormalig professioneel danseres brengt Groei Manager Mara haar creativiteit en passie voor expressie samen in het creëren van online content. Met haar ondernemende geest, liefde voor storytelling en oog voor esthetiek, streeft ze ernaar om een betekenisvolle rol te kunnen spelen in het ondersteunen van de klant zijn behoeften.