Home » Blog » Google bedrijfspagina » Bedrijf niet zichtbaar op Google Maps

Goed dat je het weet. Neem snel actie, want je mist klanten. Je bedrijf niet zichtbaar op Google Maps, zo los je dat op.

Middels Google Mijn Bedrijf kun je met jouw bedrijf op Google Maps en in de lokale zoekresultaten zichtbaar zijn als iemand zoekt naar jouw producten/diensten of type bedrijf.

Ga naar het complete overzicht voor Google Mijn Bedrijf om het maximale (= nieuwe klanten) eruit te halen.

Hieronder lees je wat je kunt doen als je bedrijf niet zichtbaar is op Google Maps.

Oorzaak & Oplossing

Het eerste wat je moet doen is achterhalen wat er aan de hand is.

Hieronder helpen we je om het probleem af pellen?

Geen Google Mijn Bedrijf registratie

Indien je nog geen Google Mijn Bedrijf registratie hebt, maak dan zo snel mogelijk een account aan.

Google Mijn Bedrijf is super krachtig om je bedrijf zichtbaar te maken bij je ideale doelgroep.

Wel een Google mijn Bedrijf registratie

De vraag is waarom je bedrijf dan toch niet zichtbaar is. Mogelijke oorzaken met oplossingen zijn:

1. Je registratie is (tijdelijk) verwijderd.

Controleer of dit het geval is, door in Google Maps te zoeken op je bedrijfsnaam en als dat niets oplevert op je adres. Leveren beide niets op, neem dan contact op met Google support om te achterhalen wat er aan de hand is en om je registratie te laten herstellen. Let op: zorg er altijd voor dat je je aan de Google-richtlijnen houdt om het risico op verwijdering door Google te voorkomen.

2. Andere bedrijven zijn relevanter

Je bent wel zichtbaar als je zoekt op je bedrijfsnaam of adres, maar als je zoekt op jouw product/dienst of type bedrijf dan kom je niet naar voren. Er zijn vele factoren die invloed hebben op je ranking op Google Maps. Denk aan: de naam van je bedrijf, de primaire en secundaire categorie, het aantal reviews en de hoogte van de rankings enz.  Ga naar het complete overzicht van Google Mijn Bedrijf om er het maximale uit te halen.

Jouw website is cruciaal voor het genereren van leads. Wil jij weten hoe jij leads en dus geld kunt verdienen met je website?

Natuurlijk wil ik een website, die geld oplevert voor mijn bedrijf en SCHRIJF me in voor de GRATIS training.

Lokale klanten werven

Het goed inrichten van je Google Mijn Bedrijf profiel is één van de dingen die je moet doen om lokaal gevonden te worden door jouw ideale, potentiële lokale klanten.

Als je lokale klanten hebt, is lokale online marketing een MUST voor de continuïteit en groei van je bedrijf.

Lokaal zichtbaar worden is een samenspel tussen Google Mijn Bedrijf, een website die geoptimaliseerd is voor lokale zoekopdrachten, social media met de juiste lokale insteek en mogelijk lokale advertenties.

Maak je geen gebruik van dit samenspel, dan laat je klanten liggen.

Als je wilt versnellen met de groei van jouw bedrijf door meer nieuwe lokale klanten, neem dan contact op. We zijn gespecialiseerd groei via lokale vindbaarheid.

Lees ook waar vind ik de Google Mijn Bedrijf review link en hoe kan ik die het meest effectief inzetten.

Raymond Werner

Oprichter, Groei manager

Mensen blij maken. Doelen bereiken. Puzzelen met onuitputtelijk doorzettingsvermogen, totdat de oplossing er is. Daar wordt hij blij van.

Met 18 jaar ervaring in de online wereld weet hij aardig de weg. Raymond is gespecialiseerd in online strategie, (local) seo, online adverteren en delivery.